Waarom MExT?

.. omdat arbeidsongevallen er helaas bij horen. Gelukkig is niet elk arbeidsongeval een zwaar ongeval, en kan men mits de juiste verzorging snel verder werken. Specifieke omstandigheden vereisen echter  specifieke EHBO producten. Daarnaast is het  dikwijls ook een heel karwei om de producten op de juiste plaats te krijgen, laat staan dat elke gebruiker ook weet hoe hij/zij de producten moet gebruiken als er een (kleine) verwonding gebeurd is.

Als preventie-adviseur of BHV-er is het niet eenvoudig om in het grote aanbod van EHBO producten op de markt snel wegwijs te geraken. Als u al de juiste producten gevonden hebt, dan moet de levering nog georganiseerd worden, en zeker als u met meerdere locaties of teams op verplaatsing werkt is dat geen sinecure.

Daarnaast is er nog de opvolging. Hoeveel hebben we nu juist besteld? Hoeveel is er verbruikt? Welke ongevallen hebben we juist? Wat kunnen we daar nog aan verbeteren? Wie is er opgeleid, is er in elk team een  BHV verantwoordelijke aanwezig?

Als u dit herkent, lees gerust verder en neem contact op met MExT, wij kunnen u helpen uw job beter te doen!

Opleiding

U wil zeker zijn dat uw werknemers correct eerste hulp kunnen toedienen? U zou graag hebben dat ze zich zeker voelen in de omgang met het materiaal? Dankzij de opleiding is er op ieder moment iemand beschikbaar in het bedrijf die weet wat te doen bij een ongeval. 

  • De medewerkers leren correct omgaan met het EHBO materiaal en het AED toestel
  • De medewerkers kennen de locatie van de EHBO producten en het AED toestel: er kan snel gereageerd worden 
  • Een opleiding aangepast aan uw noden en wensen
  • Duidelijk en gestructureerd
  • Opleiding op de door u gekozen locatie

Enkel hartmassage? Niet voldoende! Gebruik een AED

Met manuele hartmassage en mond-op-mondbeademing zorgt u ervoor dat het bloed blijft stromen naar het hart en de hersenen van het slachtoffer. Maar daarmee gaat het hart niet opnieuw zelfstandig kloppen

Met een AED-toestel kan u het hart wel weer doen kloppen. Daarom is het van levensbelang dat er bij hartfalen een schok wordt toegediend met een AED.